Αρακάς που καλλιεργείται στις πεδιάδες της Μακεδονίας και αναπτύσσεται από τα φυσικά θρεπτικά συστατικά του εδάφους. Είναι πηγή εδώδιμων ινών, πρωτεϊνών και βιταμίνης C, που βοηθάει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ιδανικός για όσους ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής. Τρώγεται θαυμάσια ως κυρίως γεύμα, αλλά μπορεί να συνοδεύσει άριστα πιάτα με κρέας ή ψάρι. ΕΝΕΡΓΕΙΑ ανά 100γρ: 322kj/77kcal, ανά 250γρ(μερίδα): 805j/193kcal. ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: χωρίς ξεπάγωμα.